De Dierenarts

Vrijdag. Ik pas nu al een paar dagen op het huis van mijn broer. Zijn kat, genaamd Poes, is ziek. Ze heeft een hele dikke wang en ze ligt de hele tijd stil. Voor een kat die sterk doet vermoeden ADHD te hebben, lijkt me dat niet gezond. Mijn twee eigen katten zijn nooit ziek. Ik raak een beetje in paniek. Morgen komt broer Rogier terug en die geeft altijd mij de schuld als er iets is gebeurd. Als het dan ook nog om Poes gaat, hoef ik de komende maanden op broederliefde niet te rekenen. Ik bel mijn moeder. ,,Mam, Poes is ziek.’’, roep ik in paniek de telefoon in. ,,Ja, Rogier zei al dat ze vorige week ook niet lekker was. Het lijkt me verstandig om even naar de dierenarts te gaan.’’ ,,Oh, fijn dat hij dat wel bij jou meldt maar even vergeten is om mij erbij te betrekken!’’, zucht ik. Mijn moeder moet lachen. ,,Ik kijk wel even op internet naar een dierenarts die daar vlakbij zit.’’

De praktijk is niet ver weg. Twee straten verderop, dat moet nog wel te doen zijn. Met veel moeite heb ik Poes in zo’n kattenmand gekregen. Het kostte wat snoepjes, maar dan heb je ook wat. Ik loop met haar in de mand over straat. Ze schreeuwt de hele buurt bij elkaar. ,,Houd je mond nou eens Poes. Ik mishandel je niet hoor.’’ Het heeft totaal geen nut om tegen Poes te praten. Ten eerste begrijpt ze toch niet wat ik zeg en ten tweede blijft ze lekker door gillen. Ik stop mijn vinger door het deurtje van de mand. Dat vindt Poes fijn. Nu kan ze lekker op mijn vertrouwde vinger bijten. Ik loop nu wel in een hele rare positie en mijn vinger doet vrij veel pijn, maar Poes is tenminste stil. Verderop zie ik het bord van de dierenartspraktijk al. Het is een soort open spreekuur, ik hoop dat het niet al te druk is. Ik neem plaats in de wachtruimte. Er is al iemand in de behandelkamer, hierna ben ik aan de beurt. Dat valt dus nog mee.

,,Hoi, ik ben Levi Wendel. Ik loop hier stage en zal vandaag je kat bekijken. Is het een poes of een kater?’’ Wat een tegenvaller dat Levi voor dierenarts heeft gekozen. Ik denk dat menig vrouw wel door zo’n knappe dokter behandeld zou willen worden. Wat een mooi stuk mannelijk voorkomen! ,,Ik ben Suus, dit is een poes. En ze heet Poes.’’ Levi begint te lachen. Hij haalt haar uit de kattenmand en zet haar op de behandeltafel. Hij ziet gelijk het probleem. ,,Hoelang heeft ze dit al?’’ ,,Ik weet het niet precies. Het is de kat van mijn broer. Maar ze was al een tijdje niet lekker en had een klein bultje. Toen ik vanochtend keek, was haar hele wang opgezwollen.’’ Levi voelt een beetje. ,,Je moet dit zien als een soort abces. Dan kan ze door verschillende manieren oplopen. Heeft ze buiten bijvoorbeeld gevochten met een andere kat?’’ ,,Zou kunnen, maar ze komt niet zoveel buiten. Alleen op het dak. Dus misschien heeft ze daar een date gehad die niet helemaal lekker liep.’’, grap ik. Levi moet wederom lachen. Hij prikt in het abces en Poes begint te bloeden. Er komt ook vies spul uit, erg smakelijk ziet het er niet uit. Levi ziet mijn blik. ,,Ja, een beetje vies is het wel. Als je straks thuis bent zal ze ook nog bloeden. Je moet het af en toe met een stukje papier wegvegen, anders krijg je overal vlekken. Ik geef ook druppels mee die je in haar eten moet doen.’’ Ik beloof het en aai Poes. Ze is braaf geweest. Levi geeft me een briefje. ,,Dit is trouwens mijn nummer. Voor het geval dat Poes ineens heel snel achteruit gaat natuurlijk.’’ Hij geeft me een knipoog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s