De Dierenarts III

Donderdag. Straks ga ik uit eten met Levi. Het is echt een fout geweest, ik sta er niet achter. Maar ik kan nu niet meer terug en ga dus toch maar richting de stad. Ik heb me gelijk aangekleed voor het uitgaan, dus misschien ben ik beetje te overdressed voor het etentje. Ik kan me er eigenlijk niet druk om maken, want dit is toch maar eenmalig.

Levi heeft me meegenomen naar een klein restaurantje. Het ziet er heel erg schattig uit, alhoewel ik wel een beetje benauwd wordt van dat huiskamer gevoel. Ik zeg er niets over, want het lijkt alsof hij veel moeite heeft gedaan dit uit te kiezen. Ik krijg de kaart aangereikt en bestel alvast een wijntje. Levi doet met me mee. Ik houd niet zo van mannen die wijn drinken. In de zomer een glas rosé mag nog, maar dit gaat te ver. Ik wil een vent die bier drinkt en voetbal kijkt. Mannen die wijn drinken kan ik bij voorbaat al niet zien als echte mannen. Heel fout eigenlijk, maar ik heb er gewoon een afkeer van. Levi lijkt niet te zien dat ik hem raar aankijk. Ik kijk verder op de kaart. Ik kies uiteindelijk voor alleen een hoofdgerecht, gamba’s. Voor mij geen verrassende keuze. Levi begint een heel verhaal over vissen. Dit interesseert me totaal niet. Voor de beleefdheid doe ik alsof ik luister.

Levi staat erop dat we nog een toetje nemen. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot ik hier weg kan. Ik had me al voorgenomen dat dit etentje eenmalig was, nu weet ik het zeker. Levi is de hele avond aan het woord geweest. Als hij interessante verhalen te vertellen had, vond ik het niet eens erg. Maar Levi heeft geen interessante verhalen. Levi heeft alleen saaie verhalen over saaie dingen met saaie mensen. Ik verveel me echt. Ik excuseer me en loop naar het toilet. ,,Wat voor toetje wil je nou?’’, roept Levi me na. ,,Kies jij maar.’’, antwoord ik. Ik ga op de bril zitten en bel Rachel. ,,Please vertel me dat jullie al in de stad zijn.’’ ,,Oh, hoi Suus. Nou, we zijn in ieder geval op weg. Is het niks dan?’’ ,,Het is nog erger dan ik verwacht had. Ik heb het echt een kans gegeven hoor. Maar ik zit hier met professor Saai van Universiteit Arrogant en ik heb het helemaal gehad!’’ ,,Nou, we zijn nu bijna in Amsterdam. Ik bel je wel als we in de stad zijn. Reken op een kwartiertje.’’ Een kwartiertje moet nog te doen zijn. Dan kan Levi tot zijn grote blijdschap zijn ijs opeten en daarna kunnen we vertrekken.

,,Het lijkt me echt leuk om je nog een keer te zien Suus. Ik vond het echt gezellig.’’ Normaal is mijn strategie gewoon meepraten en nooit meer opnemen of terug sms’en, maar ik sla een nieuwe weg in. Vanaf nu ga ik eerlijk zijn, want ik heb wel gemerkt dat je daar het verst mee komt. ,,Sorry Levi. Dat lijkt me geen slim plan.’’ Dit is toch best moeilijk. Ik zie zijn gezicht vertrekken en voel me gelijk schuldig. Mijn eerdere strategie is misschien toch vreedzamer. ,,Oh, ik dacht dat je een leuke avond had gehad.’’ Oké, een beetje liegen om bestwil moet kunnen. ,,Ja het was ook gezellig.’’ ,,Maar waarom wil je dan niet nog eens afspreken?” Fok, ik houd het niet meer. Ik wil het uitgillen. Niet doen Suus, niet doen! ,,Omdat je een lul bent! Je praat alleen maar. Je luistert niet. En nog erger: je praat over SAAIE dingen. Saaie kutdingen. Ik heb zelfs medelijden met de dieren die jij behandelt. Dat al die katten en honden dat áán moeten horen!’’ Oke, nee, dat zei ik helemaal niet. Maar het voelde wel heel goed om dat te fantaseren. ,,Ehh, van mijn vader mag ik niet met een dierenarts trouwen. Hij rekent op een rijke voetballer’’, probeer ik. Werkt niet. ,,Is dat serieus’’, vraagt de hondencastreerder. ,,Nee’’, zeg ik naar alle eerlijkheid. ,,Maar wat dan? Zeg het dat gewoon!’’ Kon ik het maar. Serieus, kon ik het maar! En toen had ik het opeens gedaan…

Twee weken later was Poes weer ziek. Levi heeft geweigerd haar te behandelen.

Advertenties

Een Reactie op “De Dierenarts III

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s