‘Eisenleistje’

Mij wordt wel eens verweten dat mijn eisenlijstje qua mannen veel te lang is. Ik vind dit ontzettend meevallen. Tenslotte heb ik maar zo’n 583 punten waar mijn future hubby aan moet voldoen. Daarbij komt dat ik mijn lijstje ook al heb ingekort, dus in die zin ben ik best goed bezig.

Natuurlijk zijn er altijd punten die belangrijker zijn dan andere punten. Zo staan schoenen wel ergens in de top tien. Veel mensen vinden dat raar, maar voor mij zijn schoenen gewoon een heel belangrijk punt. Misschien komt dat voort uit mijn enorme schoenengekte (ik ben een soort Imelda Marcos). Mannen met lelijke schoenen vind ik echt verschrikkelijk. Als ik met een man aan de praat raak, kijk ik in de eerste minuut nog naar beneden. Hij moet echt wel heel wat te bieden hebben wil ik na het zien van lelijke schoenen nog blijven staan.

Een goede vriend heeft wel eens tegen mij gezegd dat mijn ideale man niet bestaat. ,,Teveel punten wel, teveel punten niet. Er is geen enkele man’’, zo luidden zijn woorden; ,,En neem dat echt van me aan, er is geen enkele man die voldoet aan de eisen die jij stelt.’’

Zijn oordeel zette me aan het denken. Want mijn lijstje is eigenlijk een combinatie van wat mannen wel moeten hebben en wat mannen absoluut niet mogen hebben. En het is toch helemaal niet teveel gevraagd dat mijn toekomstige echtgenoot in de basis sowieso lief, trouw, loyaal, intelligent, betrouwbaar, eerlijk, humoristisch, zeer ambitieus, welbespraakt en avontuurlijk is. Dat hij iets van zijn leven wil maken, niet bij de pakken neerzit, een doorzetter is, hard van buiten maar zacht van binnen; dat soort gedoe. Dat je met elkaar kunt lachen, kunt huilen, dat je alles aan diegene kunt vertellen, dat je totaal jezelf kunt zijn en dat mijn ouders de beste dude mogen. Dat hij met zijn tijd meegaat en dat hij zorg draagt voor zijn uiterlijk. Want laten we eerlijk zijn, uiterlijk blijft een belangrijk punt. En ook daarin heb ik een aantal eisen. Man in kwestie mag bijvoorbeeld niet kleiner zijn, maar ook niet te lang (1.65 en 2.01, dat staat gewoon heel raar). Een minimale lengte van 1.71 en dan ben ik nog aardig, want dat betekent geen stiletto’s. Mooie voeten (want ik heb een voetenfobie), verzorgde nagels en handen. En zo kan ik nog dagen doorgaan.

Maar mannen zouden mannen niet zijn als ze het niet ongelofelijk snel zouden verpesten. En dus heb ik ook daarin een aantal wensen. Wat mag een man absoluut niet doen of hebben? Behalve dan bijvoorbeeld lelijke schoenen, een opdringerige moeder, teveel vrouwelijke vriendinnen, gouden tanden, een kunstgebit, een heel erg lelijk gebit, een strafblad, een gave om goed en veel te kunnen liegen, de behoefte om vreemd te gaan, rughaar of een asociale instelling? Ik kan jullie vertellen dat ik geen grotere ergernis kan bedenken dan iemand die spelfouten maakt. Dit klinkt raar, maar daar hangt voor mij zo ontzettend veel vanaf.

Alles herleid ik vanuit hoe iemand schrijft. En praat. Maar het schrijven is belangrijker. Ik weet dan al of je ambitieus bent, of je wilt leren, of je werkt voor iets. Aan de formulering van een ping, een sms of een mail, kan ik al ongeveer inschatten wat voor persoon iemand is. Is de woordenschat groot of klein? Heeft de man in kwestie ooit van het woord interpunctie gehoord? Heeft hij stopwoordjes en zo ja welke zijn dat? Gebruikt hij smileys tijdens zijn verhalen (deze kan misleidend zijn trouwens, want doe ik zelf ook regelmatig), gebruikt hij liever woorden met weinig lettergrepen of met meerdere? Schrijfstijl zegt een heleboel, en is voor mij absoluut belangrijk. Iemand die ik vindt met –dt schrijft, kan ik nog maar moeilijk serieus nemen. En zeg nou zelf, een sms met de tekst: ‘Ey sgatje, alles goet? Hebbie zin om wat te gaan doen samen binnekor?’ is toch totaaaaal niet sexy? Schrijfstijl, dat staat ‘harsikke hoog op mun eisenleist’.

Advertenties

9 Reacties op “‘Eisenleistje’

 1. Ik weet het zeker…… er zijn ook mannen die een eisenpakket hebben en die bijvoorbeeld ook niet houden van een stopwoordje. Dus meisje lief laat je stopwoordje voortaan uit je spraakwaterval, dan geef jij alvast het goede voorbeeld. leifs omi

 2. Spelfouten, brrr…
  Je hebt volledig gelijk.
  En de rest van je lijstje is bepaald niet ‘overdone’, vind ik tenminste… 😉

 3. Thets whi I moefud toe Auwstrelia! Thenk gut mai engliesch is bettur than my dutsj. Oturwaijse, I woeld be skruwt raijt nauw.

  Top blog. Top lay-out. Top wijf. Ik ga hem delen op FB! ❤

 4. Leuke blog! Het laatste deel, van die schrijfstijl, kan ik echt begrijpen. ‘k Had ooit iemand die vreselijke afkortingen gebruikte bij alles wat hij me sms’te, bah!
  Geniet verder nog van je zondag hé.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s