Perfecte meisjes

Er bestaan van die perfecte meisjes. Die hebben alles. Ze zien er goed uit, weten zichzelf leuk te kleden, hebben knappe vriendinnen (maar net ietsje minder dan zij, zodat ze toch de knapste zijn) en vaak nog een perfecte gast naast zich lopen, type: ‘ik-was-een-player-maar-zij-heeft-mij-getemd’. En iedereen weet dat vrouwen het liefst degene zijn die een man ‘veranderen’, dus dat is dan altijd heel leuk. Met een beetje geluk zijn die perfecte meisjes trouwens ook nog een beetje slim en op de één of andere manier zijn ze ook vaak rijk! Of nou ja, hun ouders zijn rijk. En dat slimme is niet per se een noodzaak (al zie ik dat wel zo) want ze hebben genoeg andere capaciteiten om het te ‘maken’ in de wereld.

De eerste keer dat ik geconfronteerd werd, echt bewust geconfronteerd werd met zo’n meisje, was afgelopen februari. We waren met een grote groep naar het feest ‘Amazone Project’ van Sunnery James en Ryan Marciano in de Heineken Music Hall. Nou, om heel eerlijk te zijn, het was niet mijn beste avond ooit. De muziek was goed, maar ik voelde me daarentegen aardig slecht! Had denk ik een soort griepje te pakken. Gelukkig ben ik wel in het bezit van een goed stel hersens en daarom ging ik maar drinken (zucht). Met een aangeschoten en groen hoofd (ik was een beetje misselijk) pakte ik iets aan wat op een sigaret leek. Ik nam een hijs. Niet oké: het was blijkbaar een joint. BLEGH. Ik voelde me gelijk nog slechter en heb uiteindelijk rond een uur of drie een TAXI vanaf de Bijlmer naar mijn huis gepakt. DUUR JOH.

Maar oh ja, dat meisje dus. Toen ik met mijn groene hoofd aan het dansen was, zag ik haar een paar meter voor me. Ze was echt mooi en ze had zo weinig make-up op! Ze dronk water (waarom deed ik dat toen in godsnaam niet?!) en was met haar vriend, ook zo’n perfect, gelikt, mooi gozertje. En hoe ze danste! Echt, hoe ze bewoog, alles klopte gewoon. Die bewegingen heb ik later vaak geprobeerd na te doen, met weinig succes. Anyway, ik was haar dus zo een beetje aan het analyseren en ik wist niet goed of ik haar nou bewonderde of een beetje jaloers was. Ik denk het laatste, want ik kon het niet laten om te denken: ‘Ze moet wel dom zijn. Dat moet! Puur om God nog serieus te kunnen nemen’.

Ik kwam ze steeds vaker tegen, die perfecte meisjes. Mag ik daar trouwens nog even aan toevoegen dat die perfecte meisjes dus ook perfecte lichamen hebben! En met het huidige schoonheidsideaal (geen enkel grammetje vet) begon ik toch wel steeds meer aan mezelf te twijfelen. Bij het uitgaan keek ik soms eens rond, en overal zag ik meisjes met hele dunne benen die een hele avond op hele hoge naaldhakken konden lopen. Sta je dan met je bescheiden welvaartsbuikje en Vans onder je jurkje die gewoon van de H&M of iets dergelijks komt. Ik werd onzeker, zette mezelf (deze keer met succes) op een dieet maar verpestte dat door na drie maanden gewoon weer koolhydraten te gaan eten (en dan komt het er zes keer zo hard aan). En toen raakte ik dus weer een beetje in zo’n dalletje want ik wilde ook wel een perfect meisje zijn en zeker omdat Kid Cudi en Mike Posner ook vast op perfecte meisjes vallen, want die kunnen ze nu krijgen, en daarom was het voor mij ook wel zaak om hele dunne stokjes te krijgen en dan heel lang onder de zonnebank te liggen zodat ik heerlijk bruin ben en dan lekker in bikini naar allerlei festivals gaan want dan zouden Kid Cudi en Mike Posner mij misschien wel zien lopen als ze ook op zo’n feest zouden zijn en dan zou ik niet meer in een studentenwoning leven en hele mooie kindjes krijgen en een nog mooiere verlovingsring.

Maar gelukkig! Dit alles duurde namelijk tot een aantal dagen geleden. Met dank aan een nieuwe kennis, M. ,,Jij hebt ook alles he’’, zei M.. Zoals jullie snappen was mijn verbazing groot, zeer groot. ,,WAT BEDOEL JE’’, moet ik bijna boos hebben gezegd. ,,Je ziet er goed uit, je hebt ontzettend veel talenten, je hebt leuke vrienden en vriendinnen, een kleine, maar zeer toffe familie en je bent bizar slim. Het moet toch leuk zijn om jou te zijn!” Even was ik perplex, maar toen herpakte ik me snel en schikte me in mijn nieuwe rol, die me eigenlijk veel beter beviel dan de rol van ‘ik-wil-ook-een-perfect-meisje-zijn’. ,,Ja, het is inderdaad heel erg leuk om mij te zijn’’, antwoordde ik naar alle waarheid. En ik schonk nog een wijntje in, want zo’n bescheiden welvaartsbuikje leidt blijkbaar helemaal niet af van waar het nou echt om gaat in het leven: gelukkig zijn met jezelf, met wie je bent en met wat je hebt. Daar hoeft je uiterlijke voorkomen helemaal niet perfect voor te zijn.

Advertenties

15 Reacties op “Perfecte meisjes

 1. Super geschreven meisje! I couldn’t agree more! je mag indd gezegend zijn met jezelf want ik ken niemand die jou unieke verschijning als vriendin en partner in crime kan evenaarden! You Rule! (Ik mis je)

 2. oh wat typisch! Ik ken ook van die perfecte meisjes. Ze hebben alles, en ze kleden zich zo mooi, en zijn mooi, en zo’n perfecte huid, en het perfecte oorbelletje matcht bij de oogschaduw en…

  gelukkig weet ik zo langzamerhand dat de buitenkant helemaal niets zegt. Ik ben tevreden met mijn imperfectie, en jij gelukkig met al jou blessings 🙂

 3. Mooi postje! Ik ken ook zulke perfecte meisjes, maar ééntje daarvan bleek enorm onzeker te zijn! (wat ze lang niet liet uitschijnen, tot ze anorexia en zo kreeg). Dan denk ik: zoveel meisjes zijn jaloers op jou en toch kan je niet tevreden zijn met mezelf… ’t Is ook altijd iets.

  Ik ben tevreden over mezelf, en nee, ik ben niet perfect (en wil dat ook niet zijn). Ik blog er nog wel eens over. 🙂

 4. Oh ja, en ik lees net jouw reactie op mijn blog!:D googlen op je naam, da’s inderdaad wel eng. Bij mij doen mensen dat gelukkig niet (misschien ook omdat ze m’n naam heel vaak fout schrijven). Mijn facebook is trouwens ook zonder achternaam.

  Op jouw blog ben ik niet terecht gekomen door gegoogle op sekstermen (gelukkig!:D) maar via de wordpresssite, bij snelst groeiende blogs. Mooi zo!

  En oké, als je nog eens in dé kelder met de 500 jenevers vertoeft, zorg ik voor een plaat koekjes tegen de kater;)

 5. Om even aan te sluiten bij je eerste idee:

  “Women marry men hoping they will change. Men marry women hoping they will not. So each is inevitably disappointed.” (Einstein)

  Zo perfect is het plaatje dan misschien toch ook weer niet… als we Einstein mogen geloven tenminste. 😉

 6. Ah dit is echt een sweet verhaaltje! Ik zie inderdaad ook overal van die perfecte meisjes, maar vriendinnen hebben mij ook wel eens gezegd dat ik dat ook ben. Daar ben ik het zelf niet mee eens, maar het is wel een compliment 🙂
  Jij ben (gebaseerd op je twitterfoto) denk ik ook wel een mooi meisje dus ik denk dat je kennis M. wel gelijk heeft

 7. AHAHA schat! had je die joint niet van mij????
  omg ik kan me deze avond nog heel goed herinneren….

  Top geschreven!

  xx arrie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s