Allemaal Sletjes

Dat seks hartstikke leuk is, hoef ik hier natuurlijk niet te vertellen. Maar dat er wat haken en ogen aan dit hele gebeuren zitten, is misschien leuk om te weten. Ik wil jullie namelijk graag behoeden voor sterven tijdens een hoogtepunt of voor ondoordachte keuzes omtrent vreemdgaan. Dit hoeft namelijk niet als je jezelf psychisch even doorgrondt. Bij deze tips en trucs voor een beter seksleven!

Diep down inside zijn we allemaal sletjes. Dat is de conclusie die vriendin S. en ik zondagnacht om 01.00 trokken. Niet omdat we nou de neiging hebben om elke dag een mannelijk wezen van de straat te plukken, nee, puur omdat haar psychologieboek dat zegt.

Het schijnt namelijk zo te zijn dat mensen meer opgewonden raken bij een nieuwe partner dan bij de oude vertrouwde vaste relatie. Verklaart gelijk waarom mensen vreemdgaan (maar, let op, praat het niet goed). Dit is terug te leiden naar het voortplanten, omdat het menselijk brein ergens een kamertje heeft waarin wordt bedacht dat voortplanten leuk is en dat het zo vaak mogelijk moet. Maar kom op mannen, tegenwoordig zijn we ook psychologisch gezien zo ver ontwikkeld dat jullie heus wel kunnen bedenken dat dit een oerdrift is. En we niet meer in de oertijd leven.

Dat nieuwe partners psychisch gezien aantrekkelijker zijn, betekent niet altijd dat het de beste optie is om met een onbekende de koffer in te duiken. Seks brengt namelijk ook agressie en frustratie met zich mee, las S. gister aan mij voor. Waar dat vandaan komt, weet ik niet heel precies, maar het doet me denken aan een verhaal dat ik ooit van vriendin N. hoorde. Ze had een date waar veel alcohol bij kwam kijken, ging met haar date mee naar huis en daar ontdeden beide personen zich van hun kleding. Eenmaal in bed bleef haar date haar maar slaan. En dan heb ik het niet over een spankje hier en daar, maar echt klappen in haar gezicht, op haar borsten of harde knepen in haar armen, benen en billen. De volgende dag had ze zeker zes blauwe plekken. Ik was verbijsterd en heb haar toen aangeraden hem, als ze hem ooit weer zou zien, in zijn gezicht en/of ballen te schoppen en te overgieten met drank. Bij deze excuses voor mijn wraakplannen, want die date van N. kon er eigenlijk helemaal niets aandoen! Maar lichaamsbescherming in je tas is bij een blind date of een avondje uit dus geen overbodige luxe. Denk hier op zaterdag aan.

Seks is ook dodelijk, lieverds. Daar wilde ik jullie nog even voor waarschuwen. In de tijd van de jagers en verzamelaars zijn er nogal wat mensen gestorven tijdens de daad. Het schijnt dat je jezelf nogal kunt verliezen in seks (joh) en niet meer goed op de buitenwereld let (je meent het). Dat was vroeger echt superlastig, want als zo’n jager dan thuiskwam met vier dode tijgers en een mammoet, en dat vierde met zijn vrouwtje, kwam de dierenfamilie hem even terugpakken. Het is gebleken dat je tijdens seks niet supergoed bent in zelfverdediging. Kijk dus allen uit met seks in de dierentuin en doe het liever niet met iemand die al bezet is als degene door wie hij/zij bezet is, in de buurt is.

Het genotcentrum van de mens bevindt zich in de hypothalamus. De hypothalamus bepaalt ook hoeveel zin in seks iemand heeft, door middel van de hoeveelheid testosteron. Het is dus geen fabeltje dat mannen meer zin in seks hebben. Wat dit zegt over vrouwen die veel zin hebben in seks, laat ik maar even achterwege. Als je geniet van seks, betekent dat dat het gedeelte van je hypothalamus wat over seks gaat, hartstikke goed werk verricht.

Ik stem daarom ook voor het afschaffen van dirty talk zoals dat nu gaat en ga voor een meer wetenschappelijke benadering: ,,Oh heerlijk schat, ik voel mijn hypothalamus werken, ga door, en zet die hypofyse ook aan het werk”. Hartstikke opwindend allemaal en dat is maar goed ook, want jullie weten het, diep down inside zijn we allemaal sletjes.

Advertenties

7 Reacties op “Allemaal Sletjes

  1. Tegenwoordig is het gevaar van de mamoet vervangen door de smartphone. Ben je lekker bezig, heb je niet door dat je op je telefoon ligt en voor je het weet staat er een foto op FB, heb je je moeder gebelt en staat er een aantal random letters op twitter. Living on the edge man!

  2. Verhip nu weet ik eindelijk waar mijn handicap vandaan komt, ik heb geen vierkante kaak, mijn telefoon ligt naast mijn bed, mijn hypothalamus werkt niet. Bovendien heb ik een lange relatie met de zelfde man, wil me niet meer voortplanten en wat vooral belangrijk is, ik wil mezelf kunnen verdedigen als die enge vent weer staat te gluren. Dit te weten is een verademing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s