Superhelden

Ik was ooit een keer op wintersport. Met drie mannen. Drie mannen en ik dus. Een bont gezelschap. Ik werd ‘de reisleidster’ genoemd. Ik was tenslotte de enige vrouw en daarmee kwam een bepaalde verantwoordelijkheid. Dat kwam er op neer dat ik de kamerpasjes van de jongens bewaarde, omdat zij die steeds kwijtraakten. Dat kwam er ook op neer dat ik af en toe een groeps-sms verstuurde in de strekking van ‘is iedereen klaar voor het eten’ of ‘zijn jullie al wakker’. En het kwam er op neer dat ik ’s avonds een fles wijn voor bij het eten uitkoos. Ik vond mijn rol als reisleidster fantastisch.

Op een avond, volgens mij was het de derde avond in het Oostenrijkse dorp Obergurgl (het één na hoogste dorp van het land) hadden we het plan opgevat om het dorp eens gaan te verkennen. Goed idee, vonden wij, want ons hotel lag aan het begin van het dorp, dus we hadden het einde van het dorp nog niet echt leren kennen. Aangezien het -20 was en de gevoelstemperatuur nog een paar graden lager (zeker omdat ik een panty aan had, waarom ik dat in godsnaam deed in een wintersportgebied weet ik ook even niet meer), gingen we met de auto. We zouden toch niet of niet zoveel drinken.

Ondanks dat ik de reisleidster was, had ik niet zoveel te zeggen over de routes die we namen. Niet op de heenweg ernaartoe, maar ook niet tijdens onze rit in het dorp. Ik was maar een vrouw, vrouwen weten niets van routes (vroeger was dat kaartlezen) en die jongens werkten in de transportwereld. Zij wisten alles. Goed, vooruit, ik houd mijn mond. Toen we een weggetje insloegen die uitkwam op een oefenpiste (waar ik les had gehad), zei ik dat nog wel, maar de mond werd mij op een vriendelijke manier gesnoerd. Oke, ik zeg niets meer. Gevolg: auto vast vlak voor de lift van die oefenpiste. Ligt alleen maar sneeuw. DUH.

En hier, dames en heren, voelde ik voor het eerst (en voor het laatst) een ENORME kloof tussen de heren en mijzelf. Het ultieme verschil tussen mannen en vrouwen werd mij duidelijk: mannen willen graag superhelden zijn. Bijna een uur zijn ze bezig geweest met proberen de auto uit de sneeuw te krijgen. Gas geven (waardoor de auto alleen maar dieper in de sneeuw kwam), planken onder de banden leggen en proberen daarop te rijden, noem het maar op, alles werd uit de kast gehaald en niets mocht baten. De auto zakte alleen maar verder en dat benoemde ik zeker een keer of zeven. ,,Stil nou, wij weten dit heus wel, jij hebt geen rijbewijs, wij werken in de transportwereld!” . Enfin, ik werd geïrriteerd, want ik wist al dat het niet ging werken en dat vonden de jongens weer vervelend want zij zouden de klus wel even klaren. Twee van de jongens gingen op een gegeven moment toch hulp halen. Dat resulteerde in een telefoontje dat we maar naar de bar van één van de naastgelegen hotels moesten komen. Het werd niets meer met de auto. Dat wist ik natuurlijk al.

Eenmaal in de bar sloot ik vriendinnen met de (nog jonge) eigenaresse. ,,Mannen willen superhelden zijn en dingen oplossen’’, zei ik. ,,Vrouwen denken logisch na’’. Ze moest lachen en was het met me eens. Om van de schrik te bekomen hebben we toch maar wat gedronken. En zijn we met de taxi naar huis gegaan. De kloof was weer verdwenen. De auto werd de volgende ochtend om zeven uur van de oefenpiste gesleept. Door een andere auto met een sleeptouw. Dat sleeptouw, dat was mijn superheld.

*Update*: Na wisselende reacties van bepaalde knapen wil ik nog even aan deze blog toevoegen dat de drie mannen in het bovenstaande verhaal ook mijn helden zijn. Omdat het één van de tofste weken ooit was.

Advertenties

5 Reacties op “Superhelden

  1. Ja, en jij ben zoooo geemancipeerd. Gelijkheid boven alles, maar zodra we verzakt staan proberen we het niet eens en gaan we gelijk hulp vragen

  2. ik vind jou een superheld dat je met 3 mannen op vakantie gaan.

    overigens vind ik het knap dat je een verhaaltje schrijft en ik mijn aandacht erbij kan houden. nee maar echt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s