Iets met afstuderen

Excuses voor mijn afwezigheid de laatste tijd. Ik heb het vaker gezegd, dat snap ik. Maar ik had nu wel een goede reden. Ik had het druk met werken en afstuderen. Dat laatste is gelukt, trouwens. Jullie horen het goed, voortaan mogen jullie mij aanspreken met ´Bachelor of Arts´. Op Rox reageer ik niet meer. Zo onder mijn niveau.

Ik vind dat bij afstuderen een feestje hoort en wat ik vind is waar, nu ik Bachelor of Arts ben. Ik denk namelijk dat er meerdere momenten zijn geweest waarop mijn familie de hoop TOTAAL heeft opgegeven en me zelfs voorzichtig vertelde dat de HEMA nog een worstenverkoopster zocht. Er zijn ook redelijk wat momenten geweest dat ik zo gefrustreerd was dat ik met die hele studie wilde kappen en bedacht dat ik best de wereld rond kon reizen al zwartrijdend in de trein. Maar goed, ik heb nu eenmaal een groot doorzettingsvermogen ontwikkeld de laatste jaren en heb daarom maar gewoon dat papiertje gehaald.

Maar nou ja, over dat feestje dus. Dat was echt supergezellig. Er zijn een aantal dingen die ik op mijn borrel der afstuderen heb geleerd:

 • Mijn moeder en ik hebben dezelfde alcoholtolerantie. Deze is niet zo hoog
 • High heels zijn geen goed idee als je kuitspier lichtelijk gescheurd is
 • Mijn broer kijkt beteuterd als hij net een fles van mijn favoriete vodka besteld heeft en ik vijf minuten daarna precies dezelfde fles krijg
 • Die vodka ging megasnel op
 • De flessen wijn van mijn vader ook
 • Het eten daarvoor en de daarbij behorende flessen wijn van mams en J. ook
 • Hierdoor was mijn rekening weer een stuk lager
 • Dat vond ik wel tof
 • Mijn moeder valt op jongere mannen als ze tipsy is (,,Zijn dat je vrienden? Wat een mooie jongens!”)
 • Jong geleerd is oud gedaan, mijn pasgeboren nichtje vond het megaleuk in de kroeg
 • Cadeautjes krijgen als je afstudeert is awesome en je krijgt er meer dan als je jarig bent
 • Ik heb de allerliefste vrienden en familieleden van de hele wereld
Jullie kunnen je misschien voorstellen dat dit nog netjes beschreven is. De waarheid is namelijk dat ik godskolere dronken was, zeker toen we de stad eenmaal onveilig hadden gemaakt. BARSTENDE KOPPIJN zaterdag. Maar dat viel best een beetje in het niet bij de gezelligheid, dus heb ik besloten dat ik nog zo’n feestje wil geven. Over twee jaar. Nadat ik mijn master heb afgerond. Worstenverkoopster worden kan altijd nog. Nu eerst laten zien wat ik verder nog in mijn mars heb. Universiteit Antwerpen get ready, want dit Amsterdamse Alphense meisje komt eraan!
Advertenties

8 Reacties op “Iets met afstuderen

 1. Gelukkig was ik een goede vriendin en bezorgde ik je een bagel. JA DOET DAT MAAR EENS ALS JE IN ANTWERPEN ZIT JUNG.

 2. Godskolere dronken. :’) Sorry, op de een of andere manier moest ik daar om lachen. Nogmaals superdupergefeliciteerd en wat een tof afstudeerfeestje.

  Op die van mij had mijn tante vlaggetjes gemaakt met ‘Lianne – Queen of Hearts & Master of Science’, geen grap. Te lief en te craytastic.

  En wat leuk dat je naar Antwerpen gaat!!

 3. Het was inderdaad superrrrrrrrgezellig… En voor alle duidelijkheid: Ik heb de hoop nooit opgegeven, zelfs geen millimeter… Heb altijd geweten (en weet nog steeds) dat jij kunt wat je wilt… XX En vanaf deze plek dan ook maar vast een waarschuwing voor de binnenstad van Antwerpen die binnenkort door RoxanneWorld geannexeerd wordt… 🙂

 4. Nogmaals gefeliciteerd!! Wat voor opleiding ga je doen in Antwerpen?. Nouja eerst maar ff feesten en uitrusten lijkt mij, duh. En nutella eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s