365 dagen

bdayIk ben jarig. Weer een jaartje ouder, weer een jaar vol gemaakt met nieuwe ervaringen. En het waren me nogal een 365 dagen.

Er is veel gebeurd dit afgelopen jaar. Dat begon met mijn verhuizing van Amsterdam naar Antwerpen. Ik heb het best moeilijk gehad in het begin, ook al was dat lastig om toe te geven. Maar ik kon mijn plekje niet vinden, het vrienden maken ging niet echt van een leien dakje en het Belgische schoolsysteem was op zijn zachtst gezegd even wennen. Ik kreeg gelukkig veel bezoek en dat hield me op de been, maar wat heb ik vaak op het punt gestaan om terug te keren.

Nu houd ik niet zo van opgeven, en heb ik mijn master als het hogere doel gesteld. Alles moest er maar voor wijken, dus ook mijn geluk. En op dat moment werd ik enorm ziek. Ziekenhuisbezoekjes, wat zeg ik, nachtjes. Meerdere. En een buikoperatie inclusief revalidatie. Ondertussen probeerde ik zo goed en zo kwaad als het ging nog te studeren, tegen beter weten in. De twee weken colleges die ik in het Tweede Semester nog heb kunnen volgen, konden niet voor extreem goede cijfers zorgen en dus bestond mijn zomer ook vooral uit boeken over politiek, over sociologie, over media en over statistiek.

Dus ja, het was best een heftig jaar. En als ik zou weten dat dit mij allemaal te wachten stond, had ik het dan nog wel gedaan? Zoveel avonden van alleen zijn, zoveel avonden van vrienden of familie bellen en je groot houden, zoveel weekenden van in de trein stappen en naar mijn veilige Nederlandse haven vluchten. Nou, zeker wel. Want wat heb ik een boel geleerd afgelopen jaar. Over mezelf, over het leven. Over de liefde.

Want ook dat werd Antwerpen. Liefde. Na mijn ziektebed ben ik heel erg verliefd geworden (en eigenlijk daarvoor al een beetje, maar ik speel graag hard to get). Niet alleen op de stad, maar ook op een hele leuke Belg. Die goed voor me is en de eerste weken na mijn terugkomst in Antwerpen als een soort bodyguard bij me liep zodat niemand per ongeluk tegen mijn buik aan zou stoten. Die me meeneemt om chocolade en macarons bij de hofleverancier te halen. Die me helpt met al mijn spullen verhuizen zonder er ook maar één keer over te zeuren, die af en toe tegen me zegt dat ik nu wel even druk genoeg ben geweest en die alles wat ik op tafel zet opeet alsof hij nooit eerder zoiets lekkers heeft geproefd.

En Antwerpen is nu vriendschap. Ik heb een aantal lieve vriendinnetjes gemaakt en ik heb goed kunnen zien wie uit Nederland mij blijft steunen nu ik hier zit en die me nog altijd opzoeken. Jullie weten wie jullie zijn en weet ik dat ik het enorm waardeer en niet zonder jullie kan! Datzelfde geldt voor mijn lieve familie die de moeite neemt om hier naartoe te komen.

Het was een bewogen jaar, maar het is uiteindelijk allemaal goed gekomen. De puzzelstukjes vallen langzaam in elkaar en Antwerpen wordt eindelijk een beetje écht mijn (voorlopige) thuis. En nu staat er weer een heel nieuw levensjaar voor me. Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat komen en ik neem jullie heel graag weer mee! Cheers.

Advertenties

10 Reacties op “365 dagen

 1. Wat een heerlijk positief stukje, je tovert een glimlach op mijn gezicht! Kijk, vind het wel jammer dat je de ontdekking van de peepshow geen eerbetoon geeft maar vooruit, zonder is het ook goed. Op een nieuw fantastisch jaar! Happy birthday darling!

 2. Lieve Rox,

  Aangezien ik 1. je nummer niet meer heb wat ook deels mijn eigen schuld is 2. niet meer op facebook zit en 3. je adres niet heb voor een kaartje…via deze weg: VAN HARTE GEFELICITEERD! Het leven lacht je toe meis en ik gun je al het geluk van de wereld. Dat je elke dag maar weer een stapje dichter bij je dromen mag komen. Geniet van deze mooie dag.

  Dikke knuffel!

 3. Happy birthday to you, happy birthday to youu, happy birthday, happy birthday, happy birthday to youuuuuu

  Ik ben blij voor je dat je zo bent gegroeid en ondanks alles positief terugkijkt op dit jaar 🙂

 4. Lieve Rox, wàt een leuk stukje heb je geschreven. Als groot aanbidster van jou als persoon, kan ik je zeggen dat ik weer enorm van je genoten heb afgelopen jaar.Ik ben zo mogelijk nog groter fan geworden. Je mag trots zijn op jezelf, dat ben ik namelijk ook (op jou dan duhhh) Dikke zoen xxxx en oh ja ps die kaart die ik had beloofd komt nog een keer op een moment dat je het totáál niet verwacht, is dat niet even heel veel leuker dan zo standaard op je verjaardag? Dat dacht ik. ❤

 5. Lieve, lieve Roxanne ,

  Er staan hier boven al zoveel lieve woorden dat ik er eigenlijk niets meer aan toe kan voegen. Dat ik enorm trots op je ben wist je al, dat ik veel van je houd hoef ik ook niet meer te zeggen, dat doe ik het hele jaar door. Blijft er maar een ding over: wanneer kom je nu eindelijk je Belg voorstellen en mosselen eten? Dat wordt echt tijd, straks ben je ineens getrouwd en heb ik hem nog niet gezien.!

  Kus liefs omi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s