Foto van de week – This is KL

Elke maandag plaats ik een foto die ik de week ervoor heb gemaakt en die mij in die desbetreffende week het meest heeft aangesproken. 

KL

Vorige week had De Belg een dag vrij. Omdat hij heel veel werkt, kan hij de stad maar zelden ontdekken. Dat besloten we deze keer dus wel te gaan doen. We vinden het erg leuk om de verschillende wijkjes in Kuala Lumpur te ontdekken en deze keer gingen we naar Bukit Bintang, vooral bekend om het nachtleven in de straat Changkat Bukit Bintang, een lange laan met café’s en clubs. Daar zijn we inmiddels al vaker geweest, maar de rest van de wijk hebben we altijd een beetje links laten liggen. Tot nu.

Bukit Bintang is eigenlijk veel meer dan alleen uitgaan. Als je de clubs, en tevens ook shoppingmalls, even achterwege laat en wat verder doorloopt, kom je echt in een superleuk woonwijkje terecht. Een leuk pleintje, een klein marktje, we vonden het prachtig om te zien. En toen kwamen we bij deze straat aan. Het typeerde zo erg wat KL voor mij is: een stad volop in ontwikkeling, op zoek naar een eigen identiteit. De kleine huisjes voor de locals worden afgewisseld met hoge kantoren, winkelcentra, hotels en condo’s. En dat is op deze foto heel erg goed te zien.

Kuala Lumpur is echt een moderne stad, maar sommige mensen schrikken nog wel eens van die kleine huisjes of zelfs hutjes. Ik vind het juist mooi, het laat zien dat men ook nog vasthoudt aan de eigen normen en waarden, en zich niet alleen maar richt op toeristen en expats. Want geloof het of niet, hier zijn de mensen heel blij met wat ze hebben, ondanks dat ze uitkijken op gebouwen waar ongetwijfeld veel luxere vertrekken in huizen. Overigens is deze straat trouwens zeker niet voor de allerarmsten. Maar buiten dat, er heerst hier een hele dankbare en vriendelijke cultuur en ik voel me bevoorrecht dat ik die cultuur mag leren kennen.

Advertenties

Een Reactie op “Foto van de week – This is KL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s