Foto Van De Week – Jalan Alor

Elke maandag plaats ik een foto die ik de week ervoor heb gemaakt en die mij in die desbetreffende week het meest heeft aangesproken.

jlnlr

Deze week was een goede week. Nieuwe opdracht binnen, begonnen met vloggen (ik vind het zó tof), en ik kreeg een supertof pakketje binnen van mams (in de vlog te zien toevallig). Dit was de tweede keer en allebei de keren stuurde ze zoveel fijne, lekkere en handige dingen dat ik er spontaan hoorndol van werd. Keep coming with that hagelslag mams 😉

Op donderdag kwamen er een paar couchsurfers. Of nouja, couchsurfers, we hebben hier gewoon een logeerkamer dus die hebben we ter beschikking gesteld. Het was ook een Belgisch-Nederlands stel en het de Nederlandse meisje jonge vrouw (hoe noem je iemand van mijn leeftijd? Ik vind mezelf dus nog geen mevrouw, maar ook geen jongedame) had een paar keer stage gelopen bij het bedrijf waar De Belg werkt, waaronder in Singapore, en zodoende had de grote Azië-baas gevraagd of ze hier konden logeren. Nu zijn wij niet zo moeilijk en hebben we ons donderdagavond snel nog even uit de naad gepoetst om alles schoon te hebben voor onze gasten. Ze kwamen erg laat aan (het was officieel al vrijdag) dus na het kennismaken ging iedereen gauw naar bed.

Het afgelopen weekend hebben we elkaar wat beter leren kennen en zijn we er een paar keer samen op uitgetrokken. Vrijdagavond lekker gegeten en gedronken, met nog een collega en de baas van De Belg, en zaterdag hebben we ze meegenomen voor een stukje lievelings-KL van Rox & De Belg. Eén van de plekken waar we heel graag komen is Jalan Alor. Een hele lange straat met alleen maar eetkraampjes, hawker stalls en restaurantjes. Eten is in Maleisië noodzaak nummer één en van alles wat je daar ziet gaat het water je letterlijk in de mond lopen.

Natuurlijk hebben we al een favoriet tentje in die straat, en daar gingen we ook deze keer heen. Het eten is daar zo voortreffelijk, ik kan er maar niet over uit. Wij doen het meestal zo: iedereen kiest iets uit en vervolgens delen we alles wat er op tafel komt. Een goed systeem, ook nog eens vriendelijk voor de smaakpapillen.

Op de foto (deze keer gemaakt door De Belg trouwens) zie je het verschil tussen Jalan Alor overdag en Jalan Alor ’s avonds. Een ware transformatie. Overdag zijn de tentjes wel open maar rustig en staan er overal auto’s geparkeerd. Rond vijf of zes uur verandert dat, tafels en stoelen worden midden op de weg gezet, met de auto is er geen doorkomen meer aan en het ziet zwart van de mensen. Logisch, zoveel lekker eten bij elkaar, dat is een ware trekpleister.

Advertenties

3 Reacties op “Foto Van De Week – Jalan Alor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s