Foto Van De Week – Weegschaal

Elke maandag plaats ik een foto die ik de week ervoor heb gemaakt en die mij in die desbetreffende week het meest heeft aangesproken.

wgschl

Een paar weken geleden ging onze weegschaal kapot. We waren wat aan het stoeien, ik viel tegen de badkamerdeur aan, die ging vervolgens helemaal naar achter, knalde tegen de weegschaal aan, waardoor de weegschaal weer tegen de muur aan aanschoot. De weegschaal was van glas en de vloer van de badkamer opeens ook.

Ergens kwam het wel goed uit dat de weegschaal er niet was, want nu konden we ook niet geconfronteerd worden met ons gewicht. En dus hebben we allerlei lekkere dingen gegeten want wat je niet ziet (in dit geval kilo’s), is er ook niet. En daarbij, ik sport enorm veel, dus wat kon het nou voor kwaad?

Nou, best wel veel. Want gister kochten we deze superleuke weegschaal en thuis zijn we er gelijk op gaan staan. De schade was bij De Belg nog enigszins te overzien, bij mij iets minder. Ik woog meer dan ik ooit had gewogen. Nu kan ik daar heel veel smoesjes voor verzinnen, zoals: spieren wegen meer dan vet, in warme landen zwel je op, het was avond en je moet je altijd in de ochtend wegen, maar de realiteit is: blijkbaar heb ik niet gezond genoeg geleefd, ook al lette ik overdag, dus voordat we lekker gingen avondeten, op mijn eten.

Het was een zware domper. Maar ook wel weer goed. De oude weegschaal kreeg ik ooit van mijn moeder toen ik begon met mijn afvalrace. En het hielp, want er ging 12 kilo af. Het doet me pijn dat die kilo’s er weer aanzitten. Maar een nieuwe weegschaal, nieuwe kansen. De nieuwe weegschaal staat symbool voor een nieuwe afvalrace. Het is klote, want tuurlijk wil ik liever zorgeloos leven en alle lekkere dingen eten die er hier zijn, maar dat kan nu eenmaal niet. Ik ben niet gezegend met een goed werkend metabolisme of één of ander gen dat ervoor zorgt dat je alles kunt eten zonder aan te komen.

We gaan er weer tegenaan. Ik kan jullie steun goed gebruiken. Gezonde/voedzame recepten zijn welkom, evenals tips voor het sporten. Een weegschaal heb ik al.

Advertenties

3 Reacties op “Foto Van De Week – Weegschaal

  1. Dude, 1 kilo spier is veel kleiner in massa dan 1 kilo vet. Als je veel sport en focust op het kweken van spieren, heeft het wegen van je lichaam weinig zin. Je bent beter af met de centimeters rondom je benen, bum, buik en armen opmeten en vergelijken. Elke maand zeg maar, omdat je anders jezelf gek maakt. Ik weeg momenteel zwaarder dan ooit maar ben sterker en straker (iel) dan ooit. Dus hopla weg met die Weegschaal, op naar de gym en trots op jezelf zijn!

  2. ‘Stoeien’ …. hihihi!
    ’s Ochtends eet ik vaak een bananenpannenkoek met fruit. Dat is intens lekker en gezond. (halve banaan met 2 eieren mixen…bakken in de pan…fruit erop en soms zelfs donkere choco snippers…JUM).
    Mijn andere tip is: Blijf Rox en geniet. En ga geen gore grasshots drinken omdat dit zogenaamd goed voor je is, want als het niet lekker is en je er niet van kan genieten dan vind ik dat het niet goed voor je is punt einde. HARTJES

  3. Lieverd, vooral goed ontbijten, kleine lunch, en ’s avonds gezond veel groente veel vis. Tussen door veel water en fruit, dat trainen doe je dus verkeerd ik train 3x per week en heb geen spierpijn dat mag ook niet. Dus rustiger trainen niet zwaarder. Kus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s