Malaysian Favourites: Beef Rendang 

kkcrssIk heb jarenlang vegetarisch gegeten (al heet dat tegenwoordig pescotarisch omdat ik wel vis at, in mijn tijd had je alleen vegetarisch of niet vegetarisch), maar toen kwam ik De Belg tegen. In het begin kookte ik altijd vegetarisch, maar toen we gingen samenwonen (al heel snel), werd al gauw duidelijk dat ik dat niet de dagelijkse standaard kon maken. Stijn eet vlees en graag ook. Omdat ik heel veel tijd aan mijn studie en in iets mindere mate aan mijn bedrijfje besteedde, had ik niet altijd zin om dubbel te koken. Zodoende dat ik nu weer vlees eet, al probeer ik het wel beperkt te houden.

Eerlijk is eerlijk, ik vind het soms wel lekker. Toch heb ik besloten om weer vegetarisch te gaan eten. Ik kook hier een stuk minder omdat er overal heel goedkoop eten te halen is. Als ik wel kook in deze overigens snikhete keuken omdat airco in de keuken niet is toegestaan, dan is het vaak simpel en snel zoals wraps met tonijn of garnaaltjes, of een vlugge wok (deed ik in Nederland en België dus met een vleesvervanger totdat Den Belgos in mijn leven kwam). Wat mij betreft kan hij lekker vlees eten als we het toch halen, en kies ik dan voor iets vegetarisch.

Er is echter één gerecht wat ik wel enorm ga missen: Rendang Daging, ook wel Beef Rendang. Het is een soort stoofvlees en het duurt uren om klaar te maken. Ik heb een aantal weken geleden een kookcursus gevolgd hier in KL, en daar stond onder andere dit gerecht op het menu. Zij hadden al wat voorwerk gedaan (de “paste”, dus de pasta waar je het vlees in laat garen, hadden ze bijvoorbeeld al gemaakt), maar alsnog duurde het drie uur voordat we het op konden eten. In de rendang pasta is kokosmelk een heel belangrijk ingrediënt, net als chili, kurkuma, lemon grass, en nog een heleboel andere kruiden en specerijen.

Ik heb altijd het idee dat je echt proeft dat er uren werk en vooral liefde in het gerecht zit. Ik kan er enorm van genieten en als ik heel eerlijk ben, sluit ik niet uit dat ik het ooit stiekem nog eet. Maar voor nu ga ik weer back to vegetarian! Omdat ik jullie dit overheerlijke culinaire hoogstandje niet wil onthouden, hieronder het recept. Het is in het Engels maar ik schat jullie wel zo hoog in dat dit geen probleem is, en zo wel, Google heeft een vertaalservice. Eet smakelijk!

rcpt1

rcpt2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s