Foto Van De Week – Singapore

Elke maandag plaats ik een foto die ik de week ervoor heb gemaakt en die mij in die desbetreffende week het meest heeft aangesproken.

chlcrb

Vorige week waren we een paar dagen in Singapore. Ik moest even een nieuwe stempel halen, want helaas is mijn visum voor langere tijd nog steeds in aanvraag. Het bedrijf waar Stijn werkt heeft ook in Singapore een vestiging, dus hij kon gewoon daar op kantoor zitten. We hadden een praktisch hotel met groot bureau in de kamer. Handig, want zo kon ook ik lekker door met mijn werkzaamheden.

Maar na werktijd is het tijd voor plezier en vooral voor lekker eten. Een signature dish in Singapore is chili crab. Vorige keer hadden we helaas de kans niet om het te proberen, maar deze keer moest en zou ik het eten. Op dinsdagavond togen we dus naar één van de vijf beste restaurants voor chili crab (ik geloof dat het restaurant op de derde plek stond maar het was wel op loopafstand aka letterlijk 50 meter van ons hotel vandaan en ja je bent toch wat moe na een lange dag). We kozen voor een set dinner menu, vijf gangen met seafood.

OH MY GOD, het was zo ontiegelijk lekker. Asperges, scheermesjes, king prawns, kreeft en the best for last: de langverwachte chili crab. Het was zo goddelijk. Het is een vies werkje, want je eet met je handen en die gaan plakken en de crab is echt doorweekt van de saus en moeilijk en dingen maar fuck it, gewoon even overheen stappen en genieten. Gelukkig kregen we een slabbetje om, we droegen beiden wit en dat was anders niet goed gegaan 😉

Echt, als je ooit naar Singapore gaat, eet zeker vis! En eet zeker chili crab! Je zult er geen spijt van krijgen.

Advertenties

Een Reactie op “Foto Van De Week – Singapore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s