YC – Ziek zijn in het buitenland

Eén keer per maand plaats ik een blog met een door jullie verzonnen onderwerp. Ook een suggestie? Laat het weten in de reacties. Deze maand komt het onderwerp van Kim: ziek zijn in het buitenland.

zkIk schrijf dit terwijl ik onder de griep zit. Tenminste, ik ga er maar vanuit dat het griep is, want de symptomen komen overeen en ik durf echt niet aan één of andere enge tropische ziekte te denken. Sowieso ben ik tegen het meeste wel ingeënt, maar je zult maar zo’n kuttige malariamug tegenkomen zeg. Anyway, we gaan gewoon nog uit van griep en als ik ineens doodval, dan is dat een foute aanname geweest. En het zou natuurlijk een verlies voor de wereld zijn.

Als ik ziek ben, wil ik eigenlijk maar één ding: mijn moeder. Ik denk dat dat voor veel mensen geldt. Helaas is niet iedereen meer in de positie om door zijn of haar mama verzorgd te worden. Ik ben dus dankbaar dat de mijnes nog binnen handbereik is. Nou ja, binnen handbereik, binnen twaalf uur vliegen dan. Dus tegenwoordig is het ook iets moeilijker voor haar om mij op te halen dan toen ik gewoon nog in Nederland en later in België woonde. Zelfs toen reed ze in noodgevallen gewoon even heen en weer.

Mijn moeder kan het beste voor mij zorgen. Dat blijkt maar weer. De Belg is lief hoor, daar niet van. Hij maakt thee bijvoorbeeld. Maar er zit dan veel te weinig honing in. En als ik dat zeg, vindt hij dat ik zeur. En moet ik zelf honing erbij doen. En dat zelf door de thee roeren. En dan snapt hij niet dat ik daar om moet huilen. Mijn moeder weet precies hoeveel honing er in mijn thee moet.

De Belg maakt ook een ontbijtje maar ik moet er wel zelf om vragen. Ik heb niet eens honger maar weet dat als je ziek bent, het juist goed is om te eten en drinken. Mijn mams weet dat ik geen honger heb maar maakt wel een paar keer per dag rijstwafeltjes met jam of kaas voor me, en zegt dan heel liefdevol tegen mij dat het echt beter is om het op te eten en geeft me vervolgens een kus op mijn voorhoofd. Op mijn voorhoofd! Als dat niet het toppunt van liefde is.

Ik word over een aantal dagen 25 en ik heb de leukste vriend, maar als ik ziek ben, wil ik gewoon mijn moeder. Gelukkig komt ze me al bijna bezoeken hier, en dan vraag ik of ze de kussen op mijn voorhoofd die ik nu mis, alsnog even wil geven. Dan krijg ik vast heel lang geen griep meer.

Moeders, waar jullie ook zijn, bij ons, in een ander land, of in de hemel, bedankt voor al jullie goede zorgen. Jullie bannen die griep ooit nog eens uit.

Advertenties

4 Reacties op “YC – Ziek zijn in het buitenland

  1. Ja, moeder, maar toen je amandelen geknipt waren wilde je niets van haar weten! Zo kwaad was je, trouwens van mij ook niet!😜😪

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s