Acht dingen die ik in Nederland en België amper at…

1150891_10201909183389047_352250043_n… En nu opeens mis 

1. Filet Americain
In België ook wel bekend als Préparé. Echt, ik zou een moord doen voor een lekker wit pistoletje met Filet Americain, afgemaakt met een uitje en peper en zout.

2. Hagelslag
Ik haalde het wegens gezondheidsredenen nooit in huis, maar als mijn moeder nu een pakketje opstuurt, smeek ik haar om alsjeblieft wat hagelslag mee te sturen. Puur natuurlijk, die is het lekkerste.

3. Kaas
Oké, dat at ik sowieso echt superveel, maar ik wil mijn leed toch even met jullie delen. Kaas is hier ZO duur, het is niet normaal. Af en toe trakteer ik mezelf op wat Old Amsterdam of Mosterdkaas, maar elke dag een heerlijke bruine boterham (ook al niet te krijgen hier) met flink wat kaas, ja dat mis ik enorm.

4. Steak
Ik at zelden vlees totdat ik De Belg ontmoette (maar dat hele debacle hebben we een paar weken geleden al besproken) en heb ook werkelijk geen idee hoe ik een goede biefstuk moet bakken, maar dat het hier sowieso amper te krijgen is, irriteert me mateloos.

5. Frietjes
Wederom een vorm van voedsel wat ik wegens aanleg voor snel dik worden vaak wist te vermijden, maar een goede frituur/snackbar zoals we die in Antwerpen om de hoek hadden, PLEASE COME TO ME MAN. I MISS YOU.

6. Groentetaart van moeders
Mijn mama’s groentetaart is het lekkerste dat er bestaat op deze wereld en het duurt nog heel lang voordat ik die eindelijk weer kan eten. At ik in België/Nederland ook niet zo vaak omdat ik al jaren niet meer thuis woon, maar dit is wel héél lang hoor kids.

7. Snoepjes
And again, iets wat ik amper at, niet omdat het niet lekker is maar vanwege mijn genen. Echter, hier is het al helemaal niet te krijgen. Ik crave echt naar een zakje dropfruit duo’s of biggetjes van Katja.

8. Pannekoeken
Altijd echt een werk om te maken, dus ik begon er niet vaak aan, maar hmmm een pannekoekje met Nutella zou er zo ingaan!

Advertenties

2 Reacties op “Acht dingen die ik in Nederland en België amper at…

  1. Ah pannenkoeken heb je zo gemaakt. Wat bloem, melk en eieren. Kloppen, bakken en vreten. 😀

    De rest zou ik ook missen! En mis ik nu zelfs. Ik at zelden filet americain maar omdat het niet mag wil ik het opeens? Op een toastje het liefst. En een ff-ING lekkere steak wil ik waar de sappen uitstromen, ik ga er al van kwijlen. Grauw. Me wants!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s