Malaysian Favourites: Langkawi

lngkwAls jullie dit lezen, zit ik heeeerlijk met mijn dikke billen op Langkawi. Ik heb er al eens een Foto Van De Week aan gewijd, maar deze keer wil ik iets uitgebreider vertellen over het eiland dat mijn hart gestolen heeft.

Langkawi is eigenlijk een archipel in de Andamanse zee. Het bestaat uit 104 eilanden, maar vijf daarvan zijn alleen te zien als het eb is. Er zijn maar twee eilanden bewoond, het hoofdeiland Langkawi en het kleinere eiland Pulau Tuba. Bij elkaar wonen er iets minder dan 70.000 mensen, waarvan rond de 45.000 op Langkawi.

Het leuke aan Langkawi vind ik dat het niet alleen voor de kust van het vaste land van Maleisië ligt, maar ook deels voor Thailand. Niet alleen denkt mijn telefoon regelmatig dat ik in Thailand zit als ik op Langkawi ben, je ziet ook Thaise eilanden. Een supertof idee om slechts een paar kilometer van Thailand verwijderd te zijn. Toen ik met De Belg op Langkawi was, hadden we een jetski gehuurd. We hebben ons echt in moeten houden niet naar Thailand te vertrekken met dat ding. Het was zó dichtbij!

Het leven op Langkawi is heerlijk relaxt. Niemand haast zich, alles gaat rustig aan. Dat is in een stad als KL nog wel eens lastig, omdat je in alle hectiek van een metropool wel eens wilt dat dingen gewoon geregeld worden, maar op een eiland waar je heen gaat om uit te rusten, is het natuurlijk super. De mensen zijn vriendelijk (al vind ik dat sowieso in Maleisië), het eiland is prachtig en er is ook genoeg te doen voor mensen die niet een hele week stil kunnen liggen op het strand of aan het zwembad (wat ik nu dus wel aan het doen ben).

Ik kan niet goed uitleggen waarom ik nou zo gek ben op Langkawi. Het zal er vast mee te maken hebben dat het eigenlijk het eerste bounty-eiland is waar ik ben geweest. Voordat ik naar Maleisië verhuisde, was ik namelijk nog nooit in Azië geweest (al ligt Turkije er half in toch?). En de eerste keer dat ik er was, was samen met één van mijn beste vrienden en was daarmee ook een heerlijke ervaring. Dus ja, dat speelt allemaal mee. Maar eigenlijk moet je het zelf gewoon eens ervaren om het te begrijpen. Laat je verleiden door de privéstrandjes, door de aapjes die overal vrolijk en vrij rondlopen en door de prachtige zonsondergangen. Je zult er geen spijt van krijgen!

Advertenties

Een Reactie op “Malaysian Favourites: Langkawi

  1. Behalve Turkije, ben ik ook nooit in Azië geweest. Als vegetariër lijkt het me lastig qua taal om uit te leggen wat je wilt eten. Maar zo’n bounty-eiland trekt me enorm….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s