Foto Van De Week – Poolside

IMG_2260

Mijn eeuwige haat/liefdeverhouding met sport. Ik zou er hele boeken over kunnen schrijven. Maar goed, ik houd het voor nu maar even bij de Foto Van De Week.

Toen we hier net aankwamen, sportte ik vijf keer in de week. Maandag, woensdag en vrijdag naar de gym, dinsdag en donderdag naar het zwembad, en op zaterdag en zondag was ik vrij, al probeerden De Belg en ik op zondag ook nog samen wat aan beweging te doen (aka ik zwom en hij bleef aan de kant toekijken). Dat was allemaal leuk en aardig, maar eigenlijk wíl ik helemaal niet vijf dagen in de week sporten, en dus werd de oh zo gezonde levensstijl al snel een complete hel. Bijna jankend sleepte ik mezelf naar de fitnesszaal, om me daarna “wel lekker” te voelen, maar dat verslavende effect bleef bij mij toch echt altijd uit.

En toen kwamen er steeds meer mensen langs. Altijd een goed excuus voor mij om even een weekje niet te hoeven. Wat heet, mijn moeder was hier drie weken! Feest! DRIE WEKEN NIET NAAR DE GYM want we zijn volop bezig met andere dingen.

Toen ze weer weg was, besefte ik: dit kan zo niet langer. Waarom mezelf dwingen vijf dagen in de week te sporten als het me duidelijk ongelukkig maakt? En nog beter: waarom drie keer naar de fitness als ik zwemmen veel leuker vind? Tegenwoordig heb ik dus een nieuw schema: minstens drie keer in de week moet ik bewegen. En minstens één keertje daarvan moet ik naar de fitness. Wil ik de andere twee keer zwemmen? Prima! En wil ik een weekje wel meer dan drie keer bewegen? Natuurlijk ook dikke prima.

En het werkt, want ik vind bewegen weer leuk. Het is geen hel meer om mezelf in mijn sportkleren te hijsen. Nu is het iets wat ik doe voor mijn gezondheid én waar ik plezier aan beleef. Want zeg nou zelf, zo’n mooi zwembad als hierboven, daar wil je toch ook gewoon in zwemmen?

Advertenties

2 Reacties op “Foto Van De Week – Poolside

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s