YC – 25 jaar, de pro’s & cons

Eén keer per maand plaats ik een blog met een door jullie verzonnen onderwerp. Ook een suggestie? Laat het weten in de reacties. Deze maand komt het onderwerp van Jet: de pro’s en cons van 25 jaar zijn.

25jrHet is jullie vast niet ontgaan. Afgelopen september werd ik 25. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik het nou leuk of niet vind. Daarom vond ik het idee van Jet om een blog te schrijven over pro’s & cons van 25 zijn dan ook geniaal. Ik begin bij de pro’s!

Pro’s van 25 jaar zijn
Mensen nemen je ineens veel serieuzer. Waarom eigenlijk? Waarom word ik op 13 september, als ik een dag 25 ben, opeens veel serieuzer genomen dan 11 september, een dag voordat ik 25 werd? Waarschijnlijk omdat 24 nog een beetje als een beginnende twintiger klinkt. In ieder geval, dat is wel echt een pro.
Je bent volwassen, maar mag ook nog speels zijn. Ik vind 25 echt de ideale in between leeftijd. Ik ben volwassen, andere mensen zien mij als volwassen, maar ik word niet geacht mijn hele leven al op orde te hebben (als in huisje, boompje, beestje). Ik mag gewoon nog uitzoeken wat ik echt leuk vind om te doen en waar ik verder mee wil (filmpjes maken en monteren, please YouTube, maak mij famous).
Het is een ‘rond’ getal. Ik ben echt obsessed met getallen. Ik vond het getaltechnisch gezien echt verschrikkelijk om 24 te zijn. Ik keek reikhalzend uit naar de dag dat ik 25 zou worden. Ik houd van ronde getallen. 5, 10, 15… Het volume van de televisie moet bijvoorbeeld ook altijd een rond getal zijn. Raar, I know.
Ouder worden is niet erg. Ik heb er echt totaal geen problemen mee. Een nieuw jaar staat voor mij voor weer een boel nieuwe ervaringen en meer wijsheid. I love it!

Cons van 25 jaar zijn
Afvallen gaat moeilijker, aankomen gaat makkelijker. Het lijkt wel dat sinds ik 25 ben, mijn hele lichaam gewoon is veranderd. Ouder is geworden. Ik ben een eeuwige jojo’er en daar heb ik inmiddels wel vrede mee. Maar het afvallen gaat echt moeilijker. Als ik eenmaal op gewicht ben, gaat het aankomen wel veel makkelijker. ARGH!!
Mijn haar wordt dunner. Niet alleen de haren op mijn hoofd, maar ook mijn wenkbrauwen. En dat vind ik ERG. Ik had zulke mooie, volle wenkbrauwen. En ze zijn nog steeds best mooi en vol, maar het haar wordt dunner. En grijzer lichter.
Ik word vaak ouder geschat. Als je 25 bent, ben je volwassen en ik staat om normale gesprekken te kunnen voeren. Ook is mijn vriend een stuk ouder. Gevolg: ik word ook standaard ouder geschat. “Omdat ik zo volwassen overkom”. NOU EN. IK ZIE ER TOCH NIET UIT ALS 28?
Uitgaan sucks. Nee, uitgaan is echt heel erg leuk. Maar tegenwoordig heb ik twee dagen nodig om bij te komen. Waar zijn de tijden dat ik vijf dagen per week uitging jongens? Ik zeg het, mijn lichaam is oud.

Ik weet natuurlijk niet of het echt zo is dat alles aan mijn lichaam moeilijker gaat en ouder wordt nu ik 25 ben. Misschien zit het tussen mijn oren. Maar lastig vind ik het wel. Dus dan probeer ik weer gewoon aan alle pro’s te denken. 25 hip hip hooray!

Advertenties

Een Reactie op “YC – 25 jaar, de pro’s & cons

  1. Wil je weten hoe het voelt om echt ouder te worden vraag en ik antwoord! Ik vind trouwens niet dat je echt volwassen bent geworden nu je 25 bent, misschien iets meer zelfstandig, maar mijn oordeel daar over schort ik nog even op totdat ik je gezien heb. Qua uiterlijk zie ik geen verschil zit tussen je oren! Wat bet zelfde is gebleven is: dat ik veel van je houd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s