Uit De Oude Doos: Seks Enzo

Elke maand plaats ik een blog die ik jaren geleden schreef. Seks Enzo verscheen eerder op 1 juli 2010.

sksIk wil deze blog graag beginnen met een waarschuwing. Of eigenlijk een bevel. Ik ben er niet zo van lezers weg te houden, maar deze keer is het voor mijn eigen bestwil. En het bestwil van die mensen. Dus bij deze; als je mijn moeder, vader, broer, zus, tante, oom, opa, oma, neef, nicht of wat dan ook van me bent: lees deze blog maar niet. BVD.

Om nu dan maar echt van wal te steken, er zijn mensen die mij verwijten dat ik een soort heilige maagd Maria ben. ,,Waarom schrijf je nooit eens over seks”, vragen ze dan. Om vervolgens met nog tien vragen te komen over hoe vaak ik het doe, of ik het sowieso wel eens doe, met wie ik het dan doe en hoe ik dat dan doe. Het klopt dat ik niet vaak over seks praat of schrijf. Maar dat is eigenlijk simpel te verklaren.

Ik kom uit een familie die op zijn zachtst gezegd nogal apart is. Mijn broer en ik zijn grotendeels bij mijn toen nog knipperende, alleenstaande moeder opgegroeid. Om jullie een klein beeld te geven: wij moesten vroeger de regendans doen, op Afrikaanse muziek dansen en minimaal twee keer per maand op de grond eten om solidair te zijn met Aziaten. We mochten alleen maar speelgoed van hout en geen snoepjes met suiker. Onze rijstwafels waren biologisch. Ohja, en we hebben meegedaan aan de Ramadan. Maar dat wilde ik zelf ook.

In ieder geval, mijn moeder heeft het niet van een vreemde. Mijn oma, die we Omi noemen (anders lijkt ze oud ,,en dat ben ik niet”, aldus Omi) noemt zichzelf een heks. Dat kan ze soms ook best zijn in de figuurlijke zin van het woord, maar verder is ze lief hoor. Anyway, een heks dus. Haar huis hangt vol met heksendingen. En een aantal slangen. Verder was ze een van de eersten die vroeger is gescheiden (twee keer zelfs) en heeft ze menig man al goed op zijn plek gezet en dat zegt dan ook wel weer wat. Alles is trouwens paars bij Omi. De kleuren blauw, groen of grijs kent ze niet. Daarnaast wil ik ook benadrukken dat ze 68 is, maar nog knalrood haar heeft, rustig op Gucci naaldhakken loopt of de H&M leegkoopt.. En het staat haar ook nog.

En dan mijn tante. Man, mijn tante. Leerde mijn broer zijn eerste woorden, namelijk: ‘de beren zeggen shit’. Goede binnenkomer op een kinderverjaardag. Verder zag ze het wel zitten om mijn eerste joint met me te roken en dansen tot diep in de nacht vindt ze nog steeds geen probleem. Mijn tante is gek, echt gek. Leuk gek, maar gek. Zij is er trouwens wel in geslaagd nog steeds met haar jeugdliefde samen te zijn. Ik snap niet hoe, echt niet. Ik vind het wel knap. Een jammer detail: ze heeft haar jongste zoon de naam gegeven die ik mijn toekomstige zoon wilde geven. Baby Born heette zelfs zo. Moet ze wel geweten hebben. Heeft ze zich niets van aangetrokken.

Maar zet die drie kippen nou eens bij elkaar en begin over het onderwerp seks. Niet te harden. Stuk voor stuk hebben ze goede tips. Zo wist mijn moeder me te vertellen dat ik vooral nooit bij een Indo in bed moest stappen, want het formaat van zijn pielemuis zou tegenvallen. Hetzelfde zou gelden voor Hindoestanen, Chinezen, Japanners en nog meer andere Aziaten. Hoe ze aan die informatie komt? Geen idee. Mijn mams meest exotische verovering was een Egyptenaar die er nog wel eens een handje van had haar in een kamer op te sluiten als hij naar zijn andere vrouw ging. Maar dat was wel ‘uit liefde’. Ach, ze was jong.

Mijn tante gooide het allemaal op humor. ,,Je moet vooral lachen met elkaar in bed”, zei ze toen ik op mijn zestiende een vriendje voorstelde. Een eerste keer leek me vooral heel pijnlijk, en helemaal niet grappig, maar ik lulde wat met haar mee. ,,Ja, humor is heel belangrijk in bed”, filosofeerde ze verder. Om vervolgens met praktijkvoorbeelden te komen waar ik niet echt op zat te wachten.

En dan mijn oma. Spant nog wel de kroon. Haar opmerkingen wil ik dan ook liever niet herhalen hier. Maar laten we het erop houden dat haar favoriete uitspraak ‘Kop op en pik in de wind’ heus niet zomaar is ontstaan! Ik heb het nooit met dat vriendje gedaan die ik voor had gesteld. Al was het alleen maar vanwege die verhalen. En toen ik eenmaal wel met een jongen naar bed ging, heb ik dat mooi verzwegen.

Ik praat niet over seks. Dat heb ik aan die drie gekken te danken. Ja, er zijn twee a drie meiden met wie ik wél over seks praat, en uitgebreid ook nog wel eens, maar daar blijft het bij. Ik heb nog altijd een soort schaamte, voor mij rust er nog steeds een taboe op dit onderwerp.

Om de nieuwsgierige apen voor eens en altijd tevreden te stellen: ja, ik heb sporadisch wel eens seks. Ik ben een voorstander van seks in een relatie, maar af en toe bekruipt me dat gevoel van ‘je bent jong en je wilt wat (en je woont in Amsterdam). Schijnt voor sommige mensen een elk-weekend-terugkerend-gevoel te zijn. Ik word vaak aangezien voor een soort semi porno-actrice, die vast wel even meegaat, maar schijn bedriegt. Ik zeg niet met wie ik het doe, waar ik het doe, of hoe ik het doe. Maar als je je een beetje afzijdig houdt, en vooral niet met tips komt over lachen in bed (seks is niet grappig) of het piemelformaat van mannen uit verschillende landen, kom je er misschien vanzelf wel eens achter. En denk niet dat ik zielig ben of niet weet wat ik, als het eenmaal zo ver is, tussen de lakens moet doen, want dat is niet zo. Maar je moet het wel waard zijn. En vooral, ik herhaal het nog een keer, NIET lachen.

Tot zover mijn seksuele escapades. En nu niet meer zeuren.

Advertenties

2 Reacties op “Uit De Oude Doos: Seks Enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s