Iets wat mooi is…

MiIk heb een extreem goed lange termijn geheugen. Soms is dat leuk, maar soms zorgt dat voor compleet random herinneringen, of beschamende herinneringen, of herinneringen waardoor ik had gewild dat mijn lange termijn geheugen niet zo goed zou zijn. Soms leidt het ertoe dat ik MSN-namen- en statussen van twaalf jaar geleden in één keer voor me zie. Vandaag was zo’n dag.

Toen ik in de tweede klas zat, was zo ongeveer de helft van de meisjes van alle tweede klassen op die school verliefd op een brugklasser. Raar, maar waar. Hij was dan ook erg knap en grappig en “hij was ooit blijven zitten”, zoals we dat voor onszelf dan goedpraatten. Toch durfde niemand echt de stap te wagen want 1. hij was hoe dan ook een brugklasser en dat was niet stoer en 2. hij woonde in een dorp 15 km verderop en dat was toch wel iets te gortig om te fietsen op je vrije zaterdag. Toch kon één meisje uit klas 2G de verleiding niet weerstaan en zij kreeg iets met Knappe Brugklasser. Dat duurde zo’n twee maanden en toen het uitging was iedereen in shock, maar gelukkig wisten we allemaal snel de reden via haar MSN-status: (F) IetS WaT MooI IS MoeT NieT TE LanG DureN (F) StiLL LovE YoU AS A FrienD (F)

Ik weet niet waarom, maar die status duikelt best vaak op op mijn netvlies. Wellicht omdat ik wel heil zag in deze wijze levensles uit het stenen ehh ik bedoel MSN tijdperk. Nog steeds een beetje, peins ik. Want als mooie dingen heel lang duren, dan worden ze op een gegeven moment gewoon. Je wilt dat niet, maar het gebeurt. Voorbeeld: je krijgt elke week een bos bloemen van je knul. Dus elke week is je tafel mooi. Maar na een paar maanden zijn die bloemen op tafel heel gewoon. Ander voorbeeld: elke dag zie je mijn gezicht. Mijn gezicht is mooi. Maar als je het elke dag ziet, valt het je minder op dat mijn gezicht mooi is, want het wordt heel gewoon dat je mijn gezicht ziet. Oke dat laatste voorbeeld was natuurlijk een grapje maar niet echt want er zit wel een boodschap in maar het was dus een grapje dat ik mezelf als voorbeeld gebruikte nouja weet je wat nevermind you get the picture.

Ik heb ook genoeg mooie dingen meegemaakt die inderdaad niet te lang duurden. En misschien dat het daarom de mooiste herinneringen zijn. Maar naarmate ik ouder word, begin ik er steeds meer van overtuigd te raken dat iets wat mooi is, ook best wat langer mag duren. Want hoe langer je het mooi vindt, hoe meer je er van kunt genieten. Vanaf nu ga ik dus elke dag tegen mezelf zeggen wat er allemaal mooi is. Mijn relatie met De Belg mag ik nooit voor lief nemen. Mijn tijd in Kuala Lumpur moet elke dag weer een cadeau zijn. Alle lieve mensen om mij heen mogen nooit gewoon worden.

Iets wat mooi is, moet niet te lang duren. Fout: iets wat mooi is, mag voor altijd mooi blijven. Het is wat je er zelf van maakt. Ik ben benieuwd hoe het meisje uit 2G er nu over denkt.

Advertenties

Een Reactie op “Iets wat mooi is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s