VOOR MIJ GESCHREVEN

RMEen aantal weken geleden bereikte mij het nieuws dat de manband Re-Play (een boyband kunnen we het niet meer noemen) een nieuw nummer heeft uitgebracht. Even los van het feit of het nou een goed nummer is of niet, want daar zullen de meningen vast over verdeeld zijn, riep het nogal wat emoties en herinneringen bij me op.

In mijn tijd, en daarmee bedoel ik gewoon de puberteit, was Re-Play vet cool. Of nouja, aan het begin van mijn tijd dan. Vooral de samenwerkingen met Gordon konden op veel enthousiasme van mij en mijn vriendinnen rekenen. “Niemand” was echt mijn nummertje.

Niemand was niet alleen mijn nummertje. Het was het nummertje van mij en D.. D. en ik waren echt dolverliefd toen hij 15 en ik 13 was. Ik durfde amper te huigtikken maar dat mocht de pret niet drukken, want zijn hand vasthouden durfde ik wel en vond ik ook retestoer. Mijn vriendinnetje M. had weer iets met D.’s beste vriend E., dus er werd veel gegiecheld en gechilld met z’n vieren.

Tijdens deze chillsessies mocht het nummer Niemand uiteraard niet ontbreken. Het was echt ons levensnummer. D. en ik geloofden er heilig in dat dit nummer voor ons geschreven, geproduceerd en gezongen was.

Weet je wel dat niemand, mijn leven zo zinvol maakt
Niemand, mij tot in mijn diepste raakt
Niemand, mij geeft waar mijn hart om vraagt
Je geeft me jezelf, je ziel, je hart, je bent de enige

Een diepe schok was het dan ook dat het na iets meer dan twee weken alweer uit was tussen D. en mij. Ik had namelijk gelogen over mijn leeftijd. Ik was geen 13 maar 12 (vandaar het gebrek aan tongzoenen waarschijnlijk), en in plaats van dat ik 14 zou worden en naar de derde zou gaan, zou ik pas 13 worden en naar de tweede gaan. Dit vond D. echt niet cool want als ik naar de derde zou gaan, zouden we namelijk op hetzelfde gebouw komen te zitten. Dat feest ging niet door en dan hoefde het van D. helemaal niet meer.

De tekst van Mona Lisa ken ik nog niet helemaal uit mijn hoofd. Wel weet ik dat ze het volgende zingen:

Ze is nog jong en ze weet wat ze wil
Daar waar ze binnenloopt worden ze stil
Ze heeft nog geen man maar ze kan zo kiezen
Mooi en ongrijpbaar, Mona Lisa

Maar diep van binnen
Wil ze liefde, wil ze beminnen
En niemand ziet haar pijn
Alleen de spiegel kent haar geheim

Behalve dat zinnetje over geen man hebben, slaat dit nummer natuurlijk wederom op mij. Het is voor mij geschreven, geproduceerd en gezongen. Het lijkt erop dat Re-Play er weer in is geslaagd een levensnummer voor mij te maken. Hopelijk loopt het deze keer wat minder slecht af.

*Noot van de redactie: foto showt mij en vriendinnetje M., ten tijde van D. en E.

Advertenties

3 Reacties op “VOOR MIJ GESCHREVEN

  1. Pingback: Rox en Eelco geven antwoord V | RoxanneWorld·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s