Doodsaai, maar zo fijn

11665496_10207258848087321_7413444831187774050_nZo ontzettend vaak heb ik nagedacht over wat ik met deze blog moest doen. Het woord stoppen is meerdere malen door mijn hoofd geschoten. Ik post niet consequent genoeg, ik weet niet altijd waar ik over moet schrijven en het aantal lezers is ferm gedaald.

Ik snap het ook wel. De intentie waar ik deze blog mee startte, is allang verdwenen. Vijf jaar geleden zette ik mezelf voor lul, omdat ik negen van de tien keer in het dagelijks leven ook voor lul stond. Of, zoals dat nu heet, weet ik: volwassen worden.

Maar de gênante situaties kwamen steeds minder voor. Mijn leven begon serieuzere vormen aan te nemen en ook mijn denkwijze werd stukje bij beetje anders. Ik kreeg een vaste relatie (2.5 years and counting…) en ik ging samenwonen. Ik verhuisde naar Maleisië, alwaar ik helemaal zelf een nieuw leven heb opgebouwd. Er zijn weinig dingen die nog echt om te lachen zijn.

En ik moet eerlijk zeggen, heel erg vind ik dat niet. Mensen worden ouder en interesses verschuiven. Ik heb niet meer de behoefte om me elk weekend helemaal dronken te zuipen. Ik heb ook geen enkele reden meer om achter de mannen aan te gaan en er een awkward datingleven op na te houden. Ik weet inmiddels bijna wie ik ben en wat ik wil. Helemaal zeker weet je het namelijk nooit.

Waar ik tegenwoordig van geniet? Een etentje met vrienden of familie, een goede fles wijn erbij en uren natafelen. Een potje scrabble met mijn lief op zaterdagavond. Een fantastisch boek lezen. Doodsaai, maar zo fijn.

Toch is de stap om te stoppen met deze blog nog te groot. Ik kan het nog niet aan om mijn kindje los te laten. Dat betekent wel dat ik een aantal dingen moet accepteren, waaronder het aantrekken van minder lezers. Soit. So be it. Ooit ben ik verhalen beginnen te schrijven als uitlaatklep en dat is vanaf nu weer gewoon mijn hoofddoel.

Want er blijft genoeg over om te delen, hoor. Misschien allemaal wat minder grappig en wat meer volwassen. Ik zou bijvoorbeeld graag schrijven over mijn gevecht tegen de kilo’s. Hopelijk het laatste gevecht ooit. Ik wil met jullie communiceren over mijn weg naar een gezonde levensstijl. Over nieuwe indrukken die ik opdoe op plekken waar ik niet eerder ben geweest. Ik wil met jullie communiceren over alles wat ik meemaak, maar ik wil er vooral geen druk op leggen. Doodsaai, maar zo fijn.

P.S. Ik schrijf nog steeds wél heel graag over onderwerpen die jullie aandragen, en die stukjes zullen af en toe ook grappig zijn!

Advertenties

8 Reacties op “Doodsaai, maar zo fijn

  1. Persoonlijk lees ik liever een blog waar weinig nieuwe artikels op verschijnen, maar waarvan je voelt dat het oprecht is dan een blog waarbij heel veel bullshit wordt gepost om toch maar elke dag/twee dagen een nieuw artikel te hebben. Ik blijf alvast één van je lezers 🙂

  2. NIks mis met doodsaai!!1! Plus, de onderwerpen die je noemt, vind ik persoonlijk niet doodsaai. Mensen veranderen, blogs ook. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt dus.

  3. “Ik wil met jullie communiceren over alles wat ik meemaak, maar ik wil er vooral geen druk op leggen. Doodsaai, maar zo fijn.”
    Dat is prima toch, het is jouw blog en je moet doen wat jij fijn vindt.

  4. Wat tof dat je dit zo schrijft. Als ik jou was zou ik ook zeker niet stoppen. Je hebt een talent om mensen te boeien met je verhaal, ook al noem je het zelf doodsaai.
    Ik plaats dan eigenlijk bijna nooit meer reacties, maar ik lees nog steeds, hoor!

  5. We veranderen allemaal en dat is denk ik alleen maar een goed teken. Stiekem vind ik die veranderingen juist leuk om te zien of om over te lezen. Dat je eerst een party animal was en nu blij wordt van een potje scrabble. Juist leuk! Misschien saai, maar dan ben ik ook maar saai dat ik dat interessant vind. En joh, vooral niet stoppen met bloggen. Tegenwoordig probeert iedereen 365 dagen te bloggen, maar dat wil niet zeggen dat het goede blogs zijn en dat jij het ook moet doen. Ik lees liever blogs die eens in de zoveel tijd verschijnen en waarover nagedacht is, dan alle neppe content dat tegenwoordig geplaatst wordt. Ja, gewoon zo blijven doorgaan hoor. Genoeg saaie mensen die blijven lezen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s