Help mij maar een beetje

12278833_10208223622006066_4644073467505122314_nKinders, inmiddels ben ik al veertien kilo afgevallen. Ik ben in februari begonnen met deze afvalreis en blijkbaar zijn de meningen over de snelheid waarmee ik vet verlies nogal verdeeld. Sommige mensen vinden het knap, andere mensen vinden dat het allemaal een stuk sneller had gekund. Dat laatste is best waar, maar ik heb het gedaan op een manier die voor mij ook prettig was. Namelijk met af en toe nog uit eten gaan en in het weekend gewoon nog een wijntje drinken met vrienden en vriendinnen. Als ik nog één kilo kwijtraak voor het einde van het jaar, ben ik heel blij. Dan zit ik op vijftien kilo in net geen jaar.

Volgend jaar wil ik er nog tien kilo extra afkrijgen. Voor onze vakantie terug naar Europa eind juni, wil ik mijn einddoel bereikt hebben: een gezond gewicht en een fit lichaam. Maar het gekke is, hoe gezonder ik word, hoe minder blij ik ben met mezelf.

Toen ik nog veel te zwaar was, vond ik het wel prima. Ik kreeg hier en daar nog aandacht van het mannelijk geslacht en iedereen hield mij de hand boven het hoofd door te zeggen dat ik heus niet dik was. Door gewoon niet op de weegschaal te gaan staan, kon ik goed met mezelf leven. Maar nu, nu ik veel gezonder en fitter ben, is het nooit genoeg. Ik wil meer en ik wil het sneller. Ik wil het liefst elke dag een kilo verliezen, ik wil spieren zoals die van een professionele sportvrouw en ik wil vooral dat het nou eindelijk eens vanzelf zou gaan.

Om me heen zie ik alleen maar mooie, jonge vrouwen. Die wel gewoon van alles kunnen eten zonder bij te komen, maar dat terzijde. Ze hebben dunne benen, lopen elke dag in hele korte broekjes zonder dat het er idioot uitziet, rocken crop tops alsof het niets is en hebben dan ook nog een leuk gezicht. Frustrerend.

Ik heb elke dag, met uitzondering van één cheatday per week, waarop we meestal wat gaan eten met vrienden, een vast eetschema. Ik tel alles wat ik eet in een app op mijn telefoon, waarin ik ook precies bijhoud hoeveel ik beweeg en wat ik dan precies doe. Officieel moet ik één keer in de week op de weegschaal staan, maar in de praktijk doe ik het wel vaker, omdat ik dan te nieuwsgierig ben. In ieder geval, het komt dus echt niet vanzelf. Afvallen en fit worden is keihard werken, believe me.

Wat ik nu nodig heb, is support. Steun, zo veel mogelijk. Want ik wil dit echt heel graag, maar elke dag zijn er zoveel verleidingen die ik moet weerstaan. Soms moet ik mezelf naar de sportschool slépen. Maar ik doe het. Doen jullie een heel klein beetje met mij mee?

Advertenties

13 Reacties op “Help mij maar een beetje

 1. Ik vind het echt MEGA knap van je hoor!! Je mag echt reuze trots zijn op jezelf dat je al zo ver bent gekomen, en dat meen ik écht! Het is echt heel moeilijk om dedicated te blijven en jezelf telkens te blijven pushen, ik heb respect:)

  • Dankjewel! Ja, is echt niet altijd makkelijk. Heb ook veel mensen in mijn omgeving die er niet veel van snappen en me verleiden tot alcohol en ongezond voedsel… Maar ik zet door!

 2. Heel veel succes! En je hebt al een superprestatie geleverd, hoor dat neemt niemand je af! Ik ben geen deskundige, maar ik heb zomaar het idee dat mensen, die iets langzamer afvallen, hun nieuwe gewicht langer behouden. Dus doe gewoon je ding, op jouw tempo, je bent hartstikke goed bezig.

  • Dankjewel! Ik vind het soms moeilijk om trots te zijn, omdat ik dan denk: hoe heb je het ooit zo ver kunnen laten komen? Maar het is een lange en zware weg geweest, dus ja, misschien mag ik er wel wat meer trots op zijn!

 3. Waaaauuuuwwww 15 kilo in 1 jaar!! Ik vond mijn 10 al een mega prestatie haha. Maar jij kunt het hoor! Dat weet ik op zeker. Je was, bent en blijft een pracht dame, maar gezond zijn is heel belangrijk. Daarom moet ik ook weer aan de bak. Gaan we elkaar naar de sportschool sturen dan?

 4. Ik heb veel respect wat je hebt volbracht,ik weet hoe het is altijd maar op je gewicht letten, natuurlijk is het leuk om slank te zijn, maar zijn deze mensen dan echt blij metzich zelf, vergeet niet dat je jong bent en geniet er van,15 kg. Ik kan alleen zeggen TOP.Overdrijf het niet verder heel veel succes,Groetjes Monique Neumann

 5. Ah dit is zo herkenbaar! 15 kilo is echt fantastisch hoor! En vooral omdat je het op je eigen manier hebt gedaan. Wat mij soms helpt (met de nadruk op soms want soms gaat het ook dan niet snel genoeg) is foto’s maken. Je ziet dan echt hoe je lichaam langzaamaan verandert… Al gaat het nog steeds langzaam. Je komt er wel! Moet je eens zien in juni 2016, als jij hier in Alphen loopt te shinen in je croptop 😉

  • Hahaha foto’s maak ik genoeg! Het is meer dat ik soms denk van: ik doe en laat er zoveel voor, dan mag het wel wat vlugger gaan. Maar goed, ik heb het er ook zelf naar gemaakt. Met een beetje hulp van genen dan 😉

 6. Het is heel knap dat je jezelf zo weet te motiveren om je doelen te halen! Ik snap dat het frustrerend is dat je – misschien voor je gevoel – alleen maar vrouwen ziet die in jouw ogen een beter lichaam hebben… Ga voor jezelf na waar je vandaan komt en wat voor prestatie dat is! You rock!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s