Een ideale bruiloft – in mijn hoofd

rsrmDe Belg heeft mij laatst nogal triest nieuws gebracht: hij wil nooit trouwen. Dat vond ik natuurlijk erg jammer en dus probeerde ik hem ervan te overtuigen dat trouwen de mooiste manier is om je liefde voor elkaar te bezegelen. Volgens De Belg konden we dan ook net zo goed naar het gemeentehuis gaan, maar dat wilde ik ook weer niet.

Goed, trouwen is dus net iets meer dan alleen maar je liefde voor elkaar bezegelen. Want voor mij hoort er natuurlijk ook een bruiloft bij. Met een witte jurk, met een diner, met een groot feest, met al onze dierbaren om me heen. Het is het hele plaatje.

Heel stiekem hoop ik natuurlijk dat De Belg alsnog ooit het knotsgekke idee heeft om mij wel ten huwelijk te vragen. Als hij een glaasje teveel op heeft, belooft hij me dat namelijk. Maar het is er eentje van het koppige soort, dus ik heb er een hard hoofd in. En ik vind het echt heel jammer. Want een bruiloft, daar droomt elk meisje van. En dit meisje nog steeds.

Om het leed een heel klein beetje te verzachten, plan ik mijn bruiloft in mijn hoofd. Ik durf het niet op papier te doen, omdat ik bang ben dat De Belg mij dan helemaal voor gek verklaard. Sommige dingen zijn in mijn hoofd al heel goed gelukt. Mijn speech bijvoorbeeld. Ik zie het voor me dat De Belg en ik een zelf geschreven gelofte voor elkaar voorlezen. En ik weet al precies wat er in de mijne moet staan.

Andere dingen zijn weer wat moeilijker. Een tafelschikking. Ik wist dus niet dat dat belangrijk was. Maar na een aantal bruiloften weet ik: een tafelschikking is één van de belangrijkste dingen van de hele dag. Je moet namelijk rekening houden met onderlinge vetes. En het liefst moet het een man – vrouw – man – vrouw indeling zijn. Daarnaast is het dus heel erg lastig als je gescheiden ouders hebt die allemaal een nieuwe partner hebben. Dan heb je dus acht ouders die allemaal naast of tegenover het bruidspaar willen zitten. Nou, en ga zo maar door.

Natuurlijk trouwen we in de lente of zomer. In ieder geval zodat we veel kans hebben op mooi weer. Mijn hoofdbruiloft speelt zich ook nooit af in Nederland. Tot nu toe vindt het plaats in België. Antwerpen natuurlijk. De stad waar wij elkaar ontmoet hebben. Het feest houden we in Cafe d’Anvers. Daar hebben we na onze eerste ontmoeting ontelbare keren gedanst. Ook op de avond dat we elkaar ontmoetten, trouwens. Lijkt me echt bangelijk om die tent af te huren.

Eten is nog wel een dingetje. Ons favoriete restaurantje in Antwerpen is namelijk erg klein. Ik weet niet of iedereen daar binnen kan. En dan nog iets: wie mag er allemaal mee eten? Veel mensen vinden het normaal om gasten uit te nodigen voor het jawoord en het feest, maar dan niet voor het eten. Dat vind ik allemaal een beetje gedoe. Dus het liefst nodig ik dan overdag dezelfde mensen uit als voor het diner. Overdag is het dus in mijn hoofd redelijk klein en bij het feest is het gigantisch groot.

Mijn ideale bruiloft. Hij is nog niet helemaal rond. En misschien maak ik het ook in mijn hoofd niet af. Voor dat ene mini sprankeltje hoop, die ene 0.0000001% kans dat De Belg mij toch ooit gaat vragen. Een mens mag hopen, toch?

Noot van de redactie: foto is op de bruiloft van mijn broer, september 2015. Zouden we niet een fantastisch bruidspaar zijn?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s