Diversiteit op de Oscars

leoIn de nasleep van de Oscars is er al een hoop gezegd. Zo zijn we allemaal blij dat Leo gewonnen heeft (en terecht, go Leo) en kunnen we geen genoeg krijgen van alle mooie en minder mooie jurken die er gedragen werden. Maar natuurlijk wordt er ook gepraat over het onderwerp dat al vóór de Oscars belangrijk was: de diversiteit ervan.

Toen ik de Oscars terugkeek, vond ik de punten die Chris Rock aanhaalde erg sterk. Het is nu eenmaal een probleem dat er veel te weinig donkere acteurs genomineerd worden, maar ook donkere vakmensen die achter de schermen werkzaam zijn. Dat Chris Rock de Oscars de “White People’s Choice Awards” noemde, vond ik grappig en waar tegelijk.

Maar één ding snapte ik niet: het voorstel van Chris Rock om black categories in het leven te roepen. Als het probleem is dat er te weinig diversiteit is bij de Oscars, is dit voorstel juist een voorstel die je niet moet maken. Een onderscheid maken tussen white en black categories, werkt het racisme alleen nog maar meer in de hand.

Een beter voorstel: de stemgerechtigden van de Oscars herbekijken. Meer diversiteit, niet alleen qua huidskleur, maar ook qua geslacht, leeftijd en seksuele voorkeur bijvoorbeeld. Op die manier krijgen we in het vervolg een veel interessantere Oscaruitreiking.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s